Geloof het of niet, maar er zijn tegenwoordig zogeheten ‘klik-fabrieken’. Deze bedrijven verkopen je virtuele Facebook fans tegen een klein bedrag: selecteer hoeveel likes je nodig hebt, betaal en de klik-fabriek levert direct (pseudo) populariteit. Klinkt onmogelijk? Zoek maar eens op Google naar ‘Facebook likes kopen’ en 'Instagram likes kopen' en zie zelf hoeveel aanbiedingen je kunt vinden. Je vindt zelfs ondernemende individuen die Facebook likes op eBay verkopen. 

Is Facebook vrienden kopen een goed idee?

Dat zul je voor jezelf moeten bepalen. Mij lijkt het een bijzonder onethische manier van adverteren. Facebook denkt hier ook zo over, omdat ze recentelijk begonnen zijn dit soort praktijken te onderzoeken. En wat voor reputatie levert het je op? Zo wanhopig, dat je je vrienden moet kopen! 

Versnel je Marketing plan door Facebook likes te kopen 

Adverteren door middel van sociale media is een goeie manier om meer activiteiten te genereren, maar als je je marketing campagne op deze manier echt een boost wilt geven, heb je meer likes nodig. Hoe meer likes je hebt op je Facebook pagina, des te succesvoller je marketing plan zal zijn. Dat is één van de grootste redenen waarom sommige bedrijven hun campagnes starten met het kopen van likes. 

Moet je Facebook likes kopen?

facebook likes kopenBekijk dit vanuit het oogpunt van de potentiële klant. Als je een nieuw opgezette Facebook pagina hebt of al jaren eentje hebt, maar het nooit echt de vlucht heeft genomen waar je op gehoopt had, wat is dan de indruk die je achterlaat op je potentiële klanten? Zou jij van een bedrijf kopen met 500 likes of die met 5000 likes als ze allebei dezelfde producten verkochten? Klanten houden van aantallen en de wetenschap dat ze niet de eerste zijn die een product of dienst uitproberen, geeft ze een gevoel van zekerheid. Daarom is het kopen van Facebook likes een eenvoudige manier om jezelf direct aantrekkelijker te maken voor de klant. 

Een ander voordeel is het naar buiten brengen van je bedrijfsnaam naar meer potentiële klanten. Want zodra iemand jouw pagina leuk vindt, komt jouw bedrijf ook op hun pagina te staan. Hun vrienden zullen je bedrijfsnaam zien en zij kunnen dan ook op je pagina terechtkomen om te zien wat je allemaal doet. 

Prijzen

Social media is zo’n eenvoudige manier om je bedrijf meer onder de aandacht te brengen en Facebook likes zijn een doeltreffende en betaalbare manier om dit proces te versnellen. Voor slechts een paar euro kun je direct honderden mensen aan je likes toevoegen. Hoe meer likes je wilt, des te duurder het wordt, maar het zal nooit zo duur zijn als sommige andere marketing technieken. 

Echter, zodra je de likes hebt gekocht is het ontzettend belangrijk dat je het opvolgt door je Facebook pagina regelmatig up te daten en te promoten. Potentiële klanten zijn sneller geneigd je te vertrouwen als ze regelmatig verkopen, updates en andere activiteiten voorbij zien komen. Ben jij er klaar voor om je herkenbaarheid te vergroten door Facebook likes te kopen?